Arboretum van Forrières

Aan de grens van de Famenne en de Ardennen, maakt Forrières onderdeel uit van de gemeente Nassogne. Forrières wordt doorkruist door de Lhomme, een riviertje waarvan de bron zich bevindt op de hoogvlakte van Saint-Hubert, en bezit een vrij onbekend arboretum dat zeker meer bekendheid waardig is.
Op de plaats, genaamd « Coray » strekt het arboretum zich uit over een oppervlakte van 6 ha, en op een gemiddelde hoogte van 260m. Een bewegwijzerde route van 2,5 km (hoogtemeters: 81m) is verrijkt met ludieke haltes (blinde kit, land art, observatiespelletjes,…) om zo de site te ontdekken. U kunt heerlijk rondstruinen tussen een verzameling van bomen en kleine heesters.
Om vervelende verrassingen te voorkomen kunt u beter goed wandelschoeisel aandoen, en als het weer nat is, regenlaarzen.
Meer hierover :
Boekje met uitleg (FR – 2,00 €) te koop bij het Office du Tourisme van Nassogne (Rue de Lahaut – Nassogne – 084/22.15.58) of bij het Maison du Tourisme van Marche & Nassogne (Place de l’Etang 15 – Marche – 084/34.53.27).
Vrije toegang
Beperkingen
Contact

Office Communal du Tourisme de l'Entité de Nassogne

Web:http://www.nassogne.be
Tel:+32(0)84 22 15 58
E-mail:office.tourisme@nassogne.be

Arboretum de Forrières
rue de Jemelle, 6
6953-Forrières